Vi trenger frivillige.

Som frivillig kan du ha kjærlighet for maskinene eller for den fantastiske samlingen av skrift. Du kan elske å sortere eller elske å skru. Det meste av det vi har er gammelt, både av presser, skrift, bøker og andre maskiner.

Gammelt utstyr trenger kjærlighet og vedlikehold, noen ganger også reparasjoner. Det gjør seg dessverre ikke selv. Har du erfaring med de gamle maskinene så har vi mye å lære av deg. Har du ikke har du noe å lære av oss. Det viktigste vi gjør er å få overført så mye kunnskap som mulig fra de som kan, til de som kommer etter og vil lære.

Vi drømmer om rene og ryddige settekasser, der all skrift er katalogisert og prøvetrykket. Det hadde vært no! Banker hjertet ekstra for typografi og typografihistorie? Da har du muligheten til å dypdykke i våre settekasser og gjøre de mer tilgjengelig for andre. Og hvis du i tillegg elsker å sortere,? Ja, nei.. altså.. <3 Mindre trykksaker trenger vi også å produsere.

Det er altså mange oppgaver for å holde denne fantastiske samlingen presentabel og tilgjengelig. Har du lyst til å bli med som frivillig?

Send «Jeg vil bli frivillig!» til hei@verkstedet.org så tar vi kontakt med deg.

Som frivillig får du tilgang til å bruke verkstedet til egne prosjekter.

Vi gleder oss til å høre fra deg!